De Troubadours - Menu

Home
Over ons
Agenda
Nieuws
Galerij
Archief
Contact

Dirigent

Dirigent

Erik van Balen is in 1988 begonnen als onze pianist, maar heeft al snel de hele muzikale leiding op zich genomen en is inmiddels ook onze artistiek leider.

Erik studeerde piano aan het Conservatorium te Den Haag en vervolgens aan de Liszt Academie te Boedapest.  Daarna studeerde hij koor- en orkestdirectie en volgde de specialisatiecursus Muziektheater. Als pianist trad hij op als laureaat van het Prinses Christina concours met het Residentie Orkest en  in verschillende ensembles, variërend van trio tot uitgebreide bezetting. Hij dirigeerde operettes, opera's en verscheidene oratoria en heeft ook een aantal operettes geregisseerd. Hij is operarepetitor en muzikaal en artistiek leider van verschillende koren.

In de loop der jaren is hij zich steeds intensiever met zang bezig gaan houden; hij coacht en begeleidt zangers en heeft en geeft zangles. Hij werkt door middel van stemvorming en gehoortraining intensief aan de klank van het koor op een speelse, ervaringsgerichte manier (Lichtenbergmethode).

Ook zijn talenkennis komt goed van pas: hij beheerst Frans, Duits, Engels, Italiaans en Hongaars.

Kortom: we hopen hem nog lang te kunnen houden!