De Troubadours - Menu

Home
Over ons
Agenda
Nieuws
Galerij
Archief
Contact

Archief

Hiernaast ziet u oude agenda punten en gedane optredens en projecten.

Archief

Gedane projecten

Koorproject 2023

Belcanto

Op 10 juni 2023 voerden De Troubadours, onder begeleiding van pianiste Tatiana Kiourou en met medewerking van de solisten Edwin van Gelder en Wessel Wirken, in de Regenboogkerk te Oegstgeest het concert “Meesters van het Belcanto” uit met liederen van o.a. Bellini, Donizetti, Puccini en Rossini.

Koorproject 2022

Van Verdi tot Lehár

Onder begeleiding van een pianist voerden De Troubadours op 14 mei 2022 in de Regenboogkerk te Oegstgeest het concert “Van Verdi tot Lehár” uit met liederen uit zowel opera- als operettewereld.

Koorproject 2019

Carmina Burana

Op 17 en 18 mei 2019 voerden De Troubadours, samen met de solisten Isabel Delemarre, Igor Bogaert en Robert Luts, in de Regenboogkerk te Oegstgeest de Carmina Burana van Carl Orff uit, waarbij het koor werd begeleid door twee vleugels en slagwerk.

Koorproject 2018

Van Revolutie tot Requiem

Onder begeleiding van het Toonkunstorkest Leiden voerden De Troubadours op 8 en 9 juni 2018 in de Regenboogkerk te Oegstgeest het concert "Van Revolutie tot Requiem" uit met onder andere het Requiem van Cherubini en stukken van Beethoven.

Koorproject 2017

Amour Toujours

Samen met twee solisten, een pianist en een violist, voerden De Troubadours op 19 en 20 mei 2017 in de Regenboogkerk te Oegstgeest het concert "Amour Toujours" uit – liefdesliederen door de eeuwen heen, waarbij alle facetten van de liefde werden bezongen.

Koorproject 2016

Cavalleria Rusticana

Op 20 en 21 mei 2016 voerden De Troubadours in de Regenboogkerk te Oegstgeest de Cavalleria Rusticana uit, een romantische opera van de Italiaanse componist Pietro Mascagni met daarin alle ingrediënten voor een waar drama: liefde, trouw, jalouzie en wraak. Vóór de pauze werden liederen van de Italiaanse componist Francesco Tosti gezongen. Het koor werd begeleid door vijf solisten, een pianist en een kamerorkest.

Koorproject 2015

La Traviata tot der Zigeunerbaron

De Troubadours bestonden in 2015 40 jaar en vierden dat op 24 en 25 april 2015 in de Regenboogkerk te Oegstgeest met een concert waarin vóór de pauze stukken uit de opera La Traviata van Guiseppe Verdi werden gezongen en na de pauze stukken uit diverse operettes die De Troubadours in de afgelopen 40 jaar hebben uitgevoerd. Het koor werd begeleid door twee solisten, een pianist en een salonorkest.

Koorproject 2014

Giovanna d'Arco van Guiseppe Verdi

Voor het eerst in de geschiedenis van De Troubadours werd een complete opera uitgevoerd in concertante vorm, en wel in de Stadsgehoorzaal Leiden op 16 mei 2014 met drie solisten, een symfonieorkest van 45 muzikanten en een koor van 90 mannen en vrouwen. De Oegstgeester Courant schreef: “Indrukwekkende Verdische avond” en “Bij de intro van het orkest was het indrukwekkend hoe Van Balen de uitvoering daarvan naar een welhaast exploderende muzikale climax leidde”.

Koorproject 2013

Singin' in the rain

Op 12 en 13 april werd dit project van film en opera muziek afgesloten met twee geslaagde concerten, evenals vorige jaren weer in De Regenboogkerk in Oegstgeest. Lidy van der Spek in het Leidsch Dagblad van 15 april: "De Troubadours zingen overigens door de hele avond heen glansrijk. Het pakt de kern, het gamma aan geuren en kleuren, de intentie van het moment in samenspel met solisten en orkest". Ook de recensie in de Oegstgeester Courant was lovend: "Het geheel overziende was het een uitvoering waarvoor het publiek terecht overeind kwam. Wie had jaren geleden de vooruitgang van De Troubadours kunnen voorspellen? .... waarbij bewondering past voor dirigent Eric van Balen." aldus Antoon Koch. Bij de bewondering voor Eric van Balen sluit het koor zich van ganser harte aan.

Koorproject 2012

Van theatermuziek naar ... internationale theatermuziek

Na de Carmina Burana volgde op 25 april 2012 een nieuw concert, dit keer met internationale theatermuziek o.a. uit Spanje (Zarzuela's), Engeland (liederen van Gilbert and Sullivan met een absurdistisch karakter; theatermuziek van Purcell), Oostenrijk (zwierige en vrolijke operette), Frankrijk (parodie en satire van Offenbach) en Italië (Verdi, Mascagni).

Het koor kan weer terugkijken op een geslaagd concert. De koorwerken werden afgewisseld met vioolsolo's, zangsolo's, duetten en een klein ensemble van koorleden. Een zeer afwisselend programma. Het talrijke publiek beloonde het geheel met een enthousiast applaus.

Koorproject 2011

Carmina Burana

Bij dit project kwamen weer veel oude bekenden meezingen, maar ook heel veel nieuwe gezichten! Er deden ongeveer 90 zangers mee. De mannen waren gelukkig goed vertegenwoordigd, onmisbaar voor de Carmina Burana. De uitvoering werd met veel enthousiasme ontvangen door het publiek, dat in zeer groten getale was komen luisteren. Ook de recensie in het Leidsch Dagblad mocht er zijn:
"Maar dan die Carmina van de Troubadours die bol staat van bruisende vitaliteit. Erik van Balen heeft de wind er onder en laat de Troubadours zich bewust worden van eigen kracht";
"Kortom, of de Troubadours nu uitbundig functioneel 'schreeuwen', licht engelachtig trippelen, schmieren, elkaar evocatief toeroepen en bespelen, hun Carmina is één groot feest".

Wat de dirigent betreft: zijn wind is altijd een warme, aangename wind waarin je tot grotere prestaties komt dan je voor mogelijk houdt; het is nooit een woeste koude storm; zijn wind hoeft geen zanger te vrezen.

Jubileum-koorproject 2010

Wervelende Zuid-Amerikaanse muziek en Spaanse Zarzuela's

Bij dit koorproject zagen we veel bekenden terug, die ook aan het vorige koorproject hadden meegedaan. De goede sfeer en de deskundige leiding van dirigent Erik van Balen blijkt een trekpleister! Er waren ook veel nieuwe gezichten, die zich al snel thuisvoelden. De Spaanse taal en de bijzondere ritmes van de Zarzuela's waren een hele uitdaging, maar getuige de goede recenties, die elders op de website te vinden zijn, heeft het koor deze uitdaging weer glansrijk doorstaan! Gelukkig hadden we een hele goede uitspraak-coach onder de deelnemers en de muzikale kant is bij onze dirigent in uitstekende handen.

Koorproject 2009

Koren uit opera en musical

Ongeveer vijftig enthousiaste zangers en zangeressen hebben van half maart tot eind september 2009 bekende koren uit opera en musical ingestudeerd.
Het koor bestond uit de vaste kern van De Troubadours, aangevuld met een flink aantal projectzangers. De concertante uitvoering op 9 en 10 oktober werd zeer enthousiast ontvangen door publiek en pers.
De koorwerken werden afgewisseld met solonummers van twee solisten, sopraan Isabel Delemarre en tenor Tomasz Dziecielski.
De begeleiding was in uitstekende handen bij de pianiste Tatiana Kiourou, zodat dirigent Erik van Balen zich helemaal aan de directie kon wijden. Zowel de vaste zangers als de projectzangers waren erg enthousiast en zijn zeker van plan bij een volgend project weer mee te doen. Sommigen zijn zelfs toegetreden tot de vaste kern van het koor!


Scratch 2008

Op 27 januari 2008 organiseerden De Troubadours voor het eerst een scratch, met als doel belangstellenden te laten kennismaken met De Troubadours en hun muziek.

Er kwamen zoveel gasten om mee te zingen dat het koor in ruime mate werd verdubbeld. In een paar uur werden vier stukken ingestudeerd, die ook De Troubadours nog niet eerder hadden gezongen.

Dirigent Erik van Balen begon met een Spaanse canon, 'Amor', die iedereen al vrij snel mee kon zingen. De akoestiek van de Pauluskerk werkte fantastisch mee! Daarna een Duitstalig lied waarin zigeuners een rol spelen: 'Wenn Zigeuner Hochzeit machen'. Echt iets voor De Troubadours, die door hun vele operetteuitvoeringen met dit soort muziek wel vertrouwd zijn.
Daarna is gewerkt aan twee Franstalige stukken, Plaisir d'Amour van Giovanni Martini, en Cent Mille Chansons van Michel Magne (op koraal van Bach), dat bij velen beter bekend is door de uitvoering van Frida Boccara. Aan het eind van de middag kwamen velen kijken en luisteren naar het resultaat, waarna de Troubadours en een paar van hun solisten het concert met eigen repertoire aanvulden.

Operettes

Ein Walzertraum
Der Bettelstudent
Gräfin Mariza
Eine Nacht in Venedig
Die CsàrdàsFürstin
Der Zigeunerbaron
Victoria und ihr Husar
Im Weissen Rössl
Polenblut
Der Bettelstudent
Die Zirkusprinzessin
Das Land des Lächelns
Gräfin Mariza
Eine Nacht in Venedig
Die Ungarishe Hochzeit
Die Lustige Witwe
Der Graf van Luxemburg
Ein Walzertraum
2008
2007
2005
2004
2002
2000
1998
1997
1995
1994
1992
1991
1989
1987
1985
1984
1983
1982
Oscar Straus
Carl Millöcker
E. Kalmán
Johann Strauss jr
E. Kalmán
Johann Strauss jr
Paul Abraham
Ralph Benatzky
Oscar Nedbal
Carl Millöcker
E. Kalmán
Franz Léhar
E. Kalmán
Johann Strauss jr
Nico Dostal
Franz Léhar
Franz Léhar
Oscar Straus


Agenda 2012 en eerder

Zaterdagmiddag 17 november, 14:30
Groenhoven, Witte Rozenstraat 21, 2311 XS Leiden

Zaterdagmiddag 6 oktober, 14:30
Hozo, lokatie Parkwijk, Parklaan 2, 2181DB Hillegom

Zaterdagmiddag 15 september, 14:30
Haagwijk, Beethovenlaan 2, 2324EL Leiden

Zaterdagmiddag 8 september, 12-13 uur
De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest

Zaterdagmiddag 16 juni, 13:15
Gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13, 2342 AN Oegstgeest

Zaterdagmiddag 14 mei,14:30
Rustenborch, Apollolaan 384, 2341 AV Oegstgeest

Zaterdagavond 21 april, 20:15
Concert internationale theatermuziek. Een bijzonder op elkaar afgestemde mix van koor en solisten met muziek uit de Internationale Theaterwereld: o.a. Verdi, Purcell, Schubert, Mascagni, Offenbach en Gilbert & Sullivan. Solisten: sopraan Isabelle Delemarre, tenor Edwin van Gelder, piano Tatiana Kiourou, viool Loek Lufting.
Plaats: De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.
Kaarten verkrijgbaar per e-mail via Hamida Verlinden of telefonisch bij Hans Honsbeek tel 071-521 2365.
Kosten: € 17 per persoon inclusief programmaboekje en consumptie.

Vrijdagavond 20 april 2012, 20:15
Concert internationale theatermuziek. Een bijzonder op elkaar afgestemde mix van koor en solisten met muziek uit de Internationale Theaterwereld: o.a. Verdi, Purcell, Schubert, Mascagni, Offenbach en Gilbert & Sullivan. Solisten: sopraan Isabelle Delemarre, tenor Edwin van Gelder, piano Tatiana Kiourou, viool Loek Lufting.
Plaats: De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.
Kaarten verkrijgbaar per e-mail via Hamida Verlinden of telefonisch bij Hans Honsbeek tel 071-521 2365.
Kosten: € 17 per persoon inclusief programmaboekje en consumptie.


2011

Zaterdagmiddag 27 november,14:30
Libertas Leiden, Lorentzhof 1, 2313 GA Leiden

Donderdagavond 24 november, 20:00 uur
Museum Corpus (Stichting MS Research), Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest

Maandagavond 21 november, 19:00
Marienstate, Lokatie Gerto, Rijnsburgerweg 4, 2215 RA Voorhout

Zaterdagmiddag 29 oktober, 14:30
Hozo locatie Parkwijk, Parklaan 2, 2181 DB Hillegom

Zaterdagmiddag 18 september,14:30
Zorgcentrum Rijn en Vliet, Aaltje Noorderwierlaan 1, 2324 KP Leiden

Zaterdagmiddag 10 september, 12:00 uur
Groene Kerk Oegstgeest, Haarlemmerstraatweg 1, 2343 LA Oegstgeest

Zaterdagavond 21 mei, 20:15.
Uitvoering Carmina Burana, koor, 2 piano's/ percussie, met medewerking van kinderkoor Caprice uit Sassenheim en solisten (Frank D. Wong, bariton; Isabel Delemarre, sopraan; Augusto Valença, tenor).
Programma voor de pauze: Middeleeuwse drinkliederen, Russisch Orthodoxe liederen, Arvo Pärt deels door/deels met medewerking van kamerkoor VOLK uit Leiden.

Plaats: De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.
Kaarten verkrijgbaar per e-mail via Hamida Verlinden of telefonisch bij Hans Honsbeek tel 071-521 2365.
Kosten: € 16 per kaart; over te maken op gironummer 3947356 t.n.v. De Troubadours te Oegstgeest.

Vrijdagavond 20 mei, 20:15
Uitvoering Carmina Burana, koor, 2 piano's/ percussie, met medewerking van kinderkoor Caprice uit Sassenheim en solisten (Frank D. Wong, bariton; Isabel Delemarre, sopraan; Augusto Valença, tenor).
Programma voor de pauze: Middeleeuwse drinkliederen, Russisch Orthodoxe liederen, Arvo Pärt deels door/deels met medewerking van kamerkoor VOLK uit Leiden.

Plaats: De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.
Kaarten verkrijgbaar per e-mail via Hamida Verlinden of telefonisch bij Hans Honsbeek tel 071-521 2365.
Kosten: € 16 per kaart; over te maken op gironummer 3947356 t.n.v. De Troubadours te Oegstgeest.

Vrijdagavond 11 februari, 20 uur: uitvoering Misa Criolla en Spaanse Zarzuela's door koor, pianiste, ensemble en solisten in samenwerking met GOOK.
Plaats: Kerk O.L.V. Altijddurende Bijstand, Burg. Baumannlaan 171, 3042 AD Rotterdam-Overschie.
Kaarten verkrijgbaar bij het Parochie Secretariaat
Kosten € 11,00.


2010

Zondagmiddag 12 december, 14u30: woonzorgcentrum Haagwijk, Beethovenlaan 2, 2324EL Leiden

Zaterdagmiddag 11 december, 14u30: Groenhoven Zorgcentrum, Witte Rozenstraat 21, 2311 XS Leiden

Maandagavond 11 oktober, 20 uur: start koorproject Carmina Burana, Gemeentecentrum Oegstgeest, Lijtweg 11. Routebeschrijving: zie onder contact.

Zaterdagmiddag 11 september, tussen 12 en 13u30: optreden tijdens de Culturele Uitdag Oegstgeest, kasteel Oud-Poelgeest, Poelgeesterweg 1, 2341 NM Oegstgeest

Zondagmiddag 13 juni, 14u30: uitvoering koorproject met wervelende Zuid-Amerikaanse muziek en Spaanse Zarzuela's door koor, ensemble en solisten. Het koor wordt bijgestaan door tenor Edwin van Gelder en pianiste Tatiana Kiourou.
Plaats: De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.
Informatie en toegangskaarten via Hamida Verlinden, tel : +31(0)6 4071 8113; e-mail
Kosten € 15,00 inclusief boekje en 1 consumptie.

Zaterdagavond 12 juni, 20u15: uitvoering koorproject met wervelende Zuid-Amerikaanse muziek en Spaanse Zarzuela's door koor, ensemble en solisten. Het koor wordt bijgestaan door tenor Edwin van Gelder en pianiste Tatiana Kiourou.
Plaats: De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.
Informatie en toegangskaarten via Hamida Verlinden, tel : +31(0)6 4071 8113; e-mail
Kosten €15,00 inclusief boekje en 1 consumptie.

Zaterdagmiddag 20 februari, 14u30: Marienstate, Lokatie Gerto, Rijnsburgerweg 4, 2215 RA Voorhout

Zaterdagmiddag 30 januari, 14u30: Woonzorgcentrum Groot Hoogwaak, Groot Hoogwaak 1, 2202TG Noordwijk

Woensdagavond 20 januari, 20u00: Kennemer Gasthuis, Boerhaavelaan 22, 2035RC Haarlem


2009

Maandagavond 7 december, 20u00: Rustenborch, van Wijckersloothplein 1, 2341BB Oegstgeest

Zaterdagmiddag 14 november: Hozo locatie Parkwijk, Parklaan 2, Hillegom

Zaterdagavond 10 oktober: Uitvoering koorproject met bekende koren uit opera en musical.
De koorwerken worden afgewisseld met solonummers van twee solisten, sopraan Isabel Delemarre en tenor Tomasz Dziecielski.
Plaats: 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40A, 2171 ER Sassenheim.
Informatie en toegangskaarten via Hamida Verlinden, tel : +31(0)6 4071 8113; e-mail
Kosten € 8,50 inclusief 1 consumptie.

Vrijdagavond 9 oktober: uitvoering koorproject met bekende koren uit opera en musical. De koorwerken worden afgewisseld met solonummers van twee solisten, sopraan Isabel Delemarre en tenor Tomasz Dziecielski.
Plaats: De Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.
Informatie en toegangskaarten via Hamida Verlinden, tel : +31(0)6 4071 8113; e-mail
Kosten € 8,50 inclusief 1 consumptie.

Maandag 28 september: R.K. Zorgcentrum Roomburgh, Hof van Roomburgh 46, Leiden

Zaterdag middag 4 april: Parkwijk, Parklaan 2, Hillegom

Maandag avond 19 januari: concert Kennemer Gasthuis, Hoofddorp